• img

NAJBOLJI BREND 2018

 Peti put zaredom EUROPART je izabran za „Najbolji brend“ u kategoriji distributera dijelova za teretna vozila i autobuse. Čitaoci specijalizovanih časopisa lastauto omnibus, trans aktuell i Fernfahrer izabrali su vodećeg evropskog distributera dijelova za komercijalna vozila i snabdjevača opreme za radionice na prvo mjesto i time pokazali da cijene kako stručan servis usmjeren ka potrebama klijenta, brzu i preciznu logistiku tako i širok spektar asortimana firme EUROPART. Ova nagrada je i priznanje za dugogodišnji i stalni razvoj tradicionalnog poduzeća iz Hagena koje ove godine slavi 70-godišnji jubilej.
 „Za nas je to opet ogromna potvrda našeg rada i još uvijek nešto posebno“, rekao je oduševljeno Olaf Giesen, CEO firme EUROPART. „Zasluga je cjelokupnog tima firme EUROPART to što toliko dugo godina profesionalci u radionicama za komercijalna vozila imaju povjerenja u nas i našu uslugu“. Prilikom dodjele nagrade 21.06.2018. u štutgartskom zamku, Giesen je svjesno primio nagradu u ime svih zaposlenih.
EUROPART se u proteklim godinama fokusirao na oblast kamiona, prikolica i autobusa i postavio se kao lider na tržištu. Kako bi stalno povećavao svoj udio na evropskom tržištu EUROPART je usmjerio strategiju na organski rast, ciljane akvizicije tako i kooperaciju s nacionalnim i internacionalnim partnerima. Ovo se jasno vidi na osnovu ništa manje važnog preuzimanja ukupnih dionica EUROPART Poljska S.A. u maju ove godine.
„Nagrada za najbolji brend po peti put zaredom takođe pokazuje da je ispravno postaviti klijente u centar  a pored toga da je i naša strategija brenda  pozitivno prihvaćena“, objašnjava Michael Vennemann, menadžer prodaje za centralnu Europu u firmi EUROPART. „Našim brendom EUROPART Premium Parts nudimo po kvalitetu jednake alternative za originalne brendove proizvođača i to je za mnoge naše klijente dodatni argument za EUROPART kao partnera.“ Dobar odnos sa klijentima firme EUROPART potvrđen je na uspješnim danima otvorenih vrata koji su povodom jubileja proslavljeni u ljeto širom zemlje.